Automaat spoelen / flushen

Automaat spoelen / flushen EcoChiptuning specialist Noord-Nederland

Techniek veranderd met de jaren, zo ook de automatische transmissies. Een automaat wordt tegenwoordig bestuurd door elektronica en hydraulica, waarbij de automatische vloeistof (ATF) een zeer belangrijke rol speelt.

Doordat deze ATF wordt blootgesteld aan vuil, hitte en vocht heeft dit invloed op bijvoorbeeld het schakelcomfort. In de praktijk betekend dit o.a. trillen en schokken. Oplossing voor dit probleem is om de ATF met regelmaat te verversen. Dit kan echter niet zomaar ververst worden, omdat er veel achterblijft in de transmissie.

Door diverse fabrikanten wordt stellig aangeraden om de automatische versnellingsbak na elke 75 duizend gereden kilometers te laten spoelen (flushen) om de oude vervuilde olie uit de bak te halen.

Flushen is een spoelproces dat gebeurt met een lopende motor met behulp van een speciale reinigingsmachine met toevoeging van een reinigingsmiddel. de oude olie wordt eruit gespoeld samen alle vuildeeltjes en wordt vervangen door schone nieuwe olie.
Tijdens het flushen wordt de versnellingsbak met beleid in alle standen gezet waardoor de olie regelmatig op alle transmissie plekken wordt verdeeld.

Het beste voor uw voertuig is regelmatig en vooral preventief gebruik maken van flushen, wat in principe een uitgebreide olieverversing is.

Ecochiptuning.nl heeft hiervoor speciale apparatuur en opgeleide monteurs die de automaat op een professionele manier voor u kunnen spoelen/flushen.

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Overige diensten.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.